De zonnebloem draait haar bloem naar het licht.
Dit staat symbool voor levenslust en bewondering (je bent fantastisch/prachtig).

Ik wilde zo graag een grote zonnebloem maken, die super echt leek. Nou dat heb ik geweten met dit exemplaar! Ik ben er in totaal 6 uur mee bezig geweest. Eén bloemblad bestaat uit twee bladen, die ik aan elkaar heb genaaid. In ieder afzonderlijk blaadje heb ik een tunneltje genaaid, waar een stukje ijzerdraad in zit, zodat de bladen makkelijk te buigen zijn.  De zonnebloem bestaat uit 3 bloembladen en 2 schutbladeren. Het binnenste is gemaakt van kleine viltballetjes. De steel is van stevig ijzerdraad omwonden met viltsnoer.

Ga jij binnenkort trouwen en zou je dat het liefste met een zonnebloem doen, dat kan natuurlijk. Deze bloem is 20-25 cm in doorsnede. (prijs op aanvraag). Daarmee kun je deze zonnebloem als solitair gebruiken om mee te pronken. Geweldig als je in het buitenland gaat trouwen of gewoon hier in Nederland in de zomer.

Wil je iets meer bloemen vast houden, dan adviseer ik je om de zonnebloemen te nemen die je ook op deze pagina ziet staan. Deze zijn een stukje kleiner, maar natuurlijk net zo mooi en blijvend bijzonder! Je kunt deze kleinere zonnebloem ook op een haarkam laten maken of als corsage. En ze zijn een stuk goedkoper.

Wil je meer weten over de werkwijze? Of heb je een vraag? Meer inspiratie nodig?

Pin It