Voor alles moet een eerste keer zijn: ik ga een videofilmpje maken.

Ik heb het al meerdere malen op verschillende websites voorbij zien komen. De digitale wereld is geïnteresseerd in beeldmateriaal via een videofilmpje! Maar ja dat had ik nog nooit gedaan, dus dat is weer iets nieuws wat ik me “eigen” mocht maken. Dat kost natuurlijk zeeën van tijd om uit te zoeken, vandaar dat het me handig leek om simpel te beginnen ;-)

Er zijn heel veel verschillende manieren om een filmpje te maken, om een filmpje te integreren op je website en om een filmpje te laten zien. Daar heb ik me nu nog niet allemaal in verdiept, dat vond ik later ook nog wel kunnen.

Het leek me leuk, om eerst maar eens een soort promotiefilmpje te maken van mooie foto’s uit mijn collectie. Hiervoor heb ik Picasa gebruikt. Daarna heb ik me wel even verdiept wat een filmpje plaatsen op je website doet met de weergave snelheid. Ik ben tot de conclusie gekomen, dat het het beste is om een link naar YouTube te genereren en die in het bericht te plaatsen. Zo is er niet eens een extra plug-inn nodig!

Mijn eerste filmpje staat nu dus ook op YouTube en via dit bericht deel ik het met jullie.

Veel plezier met kijken!

Liefs Daphne

 

Pin It