Valentijnsdag:

Het is weer Valentijnsdag! Het feest van de liefde, dat in steeds meer landen wordt gevierd. Toch zijn ook veel mensen tegen een dergelijke feestdag: een veelgehoorde klacht is dat het feest geen karakter heeft en veel te commercieel is.  De oorsprong van Valentijnsdag stamt echter al minstens uit de 14e eeuw.

Een klein stukje geschiedenis:

De naam Valentijnsdag is afkomstig van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome, die leefde in de 3e eeuw na Christus. Volgens de overlevering bestond er in die tijd een keizerlijke wet die het soldaten verbood om te trouwen. Men geloofde namelijk dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld. Valentijn zou echter in het geheim toch soldaten hebben gehuwd, omdat hij van mening was dat liefde alles overwon. Toen keizer Claudius II (268-270) dit ontdekte, liet hij de geestelijk op 14 februari 269 executeren, en zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde. De kans is echter groot dat dit verhaal er pas later is bij verzonnen, want het enige bekende biografische feit van Valentijn is zijn sterfdatum.

Tja en wat jouw reden ook is om wel of geen Valentijnsdag te vieren, het is sowieso mooi om eens stil te staan bij het feit dat je allemaal lieve familie en vrienden om je heen hebt en dat je deze lieve mensen ook best eens in het zonnetje mag zetten. En dat je niet hoeft te wachten op een speciale dag, want het is altijd een mooi moment om iemand lief te vinden en iets liefs te geven of te zeggen. Een lief cadeautje, een wenskaart of wat dacht je van een heel zacht vilten hartje of lief gelukspotje met hartjes erin en een briefje erin wat je zelf kunt beschrijven.

Deze leuke producten kun je lekker shoppen in mijn kleine webshop. Wie weet tot gauw!

Liefs Daphne

Wil jij dit ook?neem gerust contact met mij op via deze link.

Pin It