Vaderdag, de dag waarop we vaders in het zonnetje zetten! Dit jaar valt Vaderdag op 21 juni, dus je hebt nog even tijd om wat te knutselen. Wat maak jij? Hieronder volgen wat ideeën:

Volgens de Wikipedia is Vaderdag een feestdag ter ere van vaders, waarbij hun vaderschap, vaderlijke plichten en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd. In veel landen wordt het gevierd op de derde zondag in juni. Het feest komt voort uit de voorafgaande Moederdag.

Bij ons in huis vieren we vader en moederdag een beetje. Er komen altijd wel knutsels aan te pas en we verwennen de andere ouder met een lekker ontbijtje. Maar meer aandacht gaan we er niet aan besteden, want het is ten slotte altijd belangrijk dat we lief voor elkaar zijn.

Heb jij nou nog niets gemaakt en wil je je vader toch verrassen, dan heb ik een paar knutsels gevonden die relatief snel te realiseren zijn. Meestal met spullen die je wel in huis hebt…

Foto 1: Maak van een oude vork/ oude lepel en een plankje, een kapstokje voor de sleutels van je vader. Zo is hij zijn sleutels nooit meer kwijt. Ff een oude vork uit de keukenla halen en voila daar is je coole cadeau!

Foto 2: gaat iets meer buigkwaliteiten van je vergen. Maar wat is hij leuk als hij klaar is!

Foto bovenaan de pagina: nog een knutsel met een oude vork. ( kijk wel ff uit welke vork je neemt ;-). De twee binnenste “tanden” van de vork buig je om, zodat de vork blijft staan en meteen een steuntje is voor een mooie foto van jezelf.

Foto 1: maak van heel veel plastic lepeltjes een leuke spiegel of fotolijst. Je kunt ze schilderen zodat je ze in de lievelingskleur kunt maken. Natuurlijk ook erg leuk voor je moeder.

Foto 2: dit vind ik het ultieme vaderdag cadeau, maak een snor van vilt. Op de blog die via deze link te bereiken is, kun je zien hoe de snor gemaakt kan worden. Niet moeilijk, wel succes verzekerd.

Op mijn pinterest pagina, vind je nog veel meer gave knutsels voor je vader, moeder of andere lieverd! Leuk als je ook nog even op mijn andere borden een kijkje neemt! Veel plezier de 21e!

Groetjes Daphne

 

Pin It