Deze bruid kwam bij mij met de vraag: “Als ik jouw polscorsages nou geweldig vind, maar ik ze liever niet van vilt heb, kan dat dan ook?”

De bruid die dit vroeg, ging in Italië trouwen en heeft haar bruiloft zo bedacht, dat ze heerlijk gaan genieten van een vakantie met hun gezin in Italië. Daarna komen er vrienden en familie naar hun bruidslocatie in Italië en dan gaan ze met z’n allen de plek helemaal versieren en aankleden. Alles vindt plaats in een rustige en relaxte sfeer waarin het bruidspaar echt kan genieten van alles om hun heen.

En omdat ze een paar weken in Italië verblijven is het natuurlijk heel prettig als je bloemen niet kunnen verwelken. Dus die echte bloemen waren al van de baan. Of ik dan iets kon maken met zijden bloemen en dat niet vervelend vond om te doen.

Weet je voor alles is een eerste keer, dus ik dacht laat ik de uitdaging maar eens aangaan. De bruid heeft prachtige zijden bloemen gekocht, die mooi passen bij haar jurk. Ze wilde deze zijden bloemen op een vintage kantje gemaakt hebben.
Ze heeft gekozen voor prachtige magnolia bloemen en kleine kersenboombloesem. Samen met wat bladvormen is het een mooi geheel geworden. Alles zit stevig vast genaaid op de kanten ondergrond en is afgewerkt met een stukje vilt, zodat er geen scherpe randen te voelen zijn als je de corsage draagt.

Het vintage kant is lang gehouden en wordt met een eenvoudige knoop bevestigd, waardoor de uiteinden losjes blijven hangen. De polscorsage is aangevuld met een prachtige armband uit drie delen met parelkralen.

Wat de bruid ook nog mooi leek, waren een paar haarspeldjes met dezelfde bloesembloemen die we hadden gebruikt in de polscorsage. Ik heb de losse bloempjes vast gemaakt op mooie kleine haarkammen die gemakkelijk in een opgestoken haardracht gedragen kan worden.

Ik ben heel benieuwd naar de foto’s van dit bruidspaar en hun dag. In een blog in de toekomst gaan deze foto’s zeker voorbij komen, maar uiteraard duurt het even voordat de foto’s klaar zijn…..

Wordt vervolgd dus….

Wil je meer weten over de werkwijze? Of heb je een vraag? Meer inspiratie nodig?

Pin It