Steeds meer bruiden kiezen ervoor om in te trouwen in de winter.  De natuur is prachtig en het is een relatief rustige periode om gasten te kunnen uitnodigen.

Ilse uit België heeft ook gekozen om met haar aanstaande te trouwen in de winter. Of eigenlijk was het nog net geen winter, maar de decembermaand voelt altijd zo “winterig”. Koud en donker, maar toch feestelijk.

Omdat bloemen natuurlijk super lastig te krijgen zijn in de winter en als ze er wel zijn, het misschien net niet jullie keuze is, dan kun je bij be-flowerd kiezen uit alle soorten bloemen en alle kleuren bloemen. Vilt is er immers altijd!

Traditioneel trouwen was niet haar idee, ze bestelde een geweldig boeket met de naam “in het rond”. Dit boeket heeft een ronde vorm gemaakt van stokvilt en daarop zijn verschillende bloemen en bladvormen vast gemaakt. Ik maakte verschillende soorten bloemen in de kleuren wit, licht roze en licht blauw. Dat waren de kleuren die Ilse voor ogen had en waarvan ze mij een staaltje stof had toegestuurd. Het was een leuk proces om het boeket zo samen te stellen zodat het precies werd, wat ze graag wilde.

De bloemen in de gekozen kleuren gaven een wat “flets” boeketje. Gelukkig vond Ilse dat ook. Natuurlijk maak ik wat de klant graag wil, maar omdat ik het eigenlijk niet zo mooi vond, had ik ook een gekleurd boeketje gemaakt en die foto meegestuurd.

En laat dat nou precies in de smaak vallen! Dat ging natuurlijk veel mooier staan bij haar witte jurk! Ilse heeft de foto’s met vriendinnen besproken en de donker roze kleuren in combinatie met licht roze en blauw en 1 bloempje wit, dat ging het worden.

Dat is zo mooi en liefdevol aan mijn werk. Dat je dmv foto’s, verschillende bloemkleuren en bloemsoorten, samen – zelfs via mailcontact – er een prachtig boeket van kunt maken. Ergens in februari zullen de trouwfoto’s komen. Dus dan kunnen jullie het resultaat zien van dit boeket in combinatie met de jurk.

Ik ben heel benieuwd, jullie ook?

liefs Daphne

Pin It