Daphne, Hoe lang ben jij bezig met het maken van de bloemen? Dat is een vraag die me regelmatig gesteld wordt. Ik neem jullie mee in mijn proces.

Vaak wordt aan mij gevraagd hoe lang ik ongeveer bezig ben met het maken van een boeket. Dat vind ik best lastig om zo uit mijn mouw te schudden want er komt natuurlijk veel meer bij kijken dan het maken van het daadwerkelijke boeket.
Ik ga langs bij bloemisten om bloemen te kopen en deze uit te pluizen totdat ik er een goed patroon van kan maken dat ik kan gebruiken. Dat patroon ga ik eerst uit proberen en kijk of mijn uitwerking van de bloem, de werkelijkheid zo goed mogelijk benadert. Als dat zo is ga ik de juiste kleuren wolvilt erbij zoeken. Soms ligt dit vilt al in mijn voorraad kast, soms moet ik het zoeken bij de leverancier.
Deze stappen zet ik meerdere keren per week omdat ik steeds meer bloemen wil kunnen maken en omdat ik mijn techniek steeds wil verbeteren. Neem bv een stengel van een bloem, dat ziet er natuurlijk niet uit als een ijzerdraadje…..Hoe pak ik dat dan aan. Neem een “scherm-bloem”, zo teer zoveel uiteindes aan 1 steeltje…. Hoe doe ik dat? dat zijn allemaal vraagstukken die mij bezig houden….
En dan komen de bruidsparen of de mensen die om een verdrietige reden mijn expertise willen benutten. Wat hebben zij in hun hoofd? Welke bloemen en welke kleuren, spreken hun aan. Vaak weten ze dat nog niet. Ze weten dat ze hun bloemen voor altijd willen bewaren, de herinnering aan hun mooiste dag hun liefde voor elkaar of juist de liefde voor die ander levendig willen houden, maar hoe en met welke bloemen is vaak nog onduidelijk. Dat bespreken we met elkaar en ik kom er altijd achter wat ze precies willen.
Zo leuk om dan te horen: “Daphne, ik wist niet wat ik wilde toen ik naar je toe kwam, maar datgene wat we hebben besproken en wat jij gaat maken, is precies dat wat ik wilde!”

En hebben we dan alles compleet dan komt eigenlijk pas het maken van het boeket, de krans of het bloemstuk. En daar zit tussen de 1-10 uur werk in, afhankelijk van de gekozen bloemen en de manier waarop de bloemen verwerkt worden. Een krans of boeket kost uiteraard meer tijd dan een corsage of ringbloem.
Kortom er gaat heel veel liefde, tijd en inspiratie in deze duurzame, prachtige bloemen zitten.
Ben jij ook op zoek naar bloemen die jouw herinnering blijvend bijzonder houden, die jouw liefde vertalen, die jouw leven kleur geven?
Be-flowerd maakt tijd voor jou, ik maak tijd voor jou.
Kies je voor kwaliteit, duurzaamheid en wil je uniek zijn, kies dan voor deze bloemen.
Liefs Daphne

Bewaren

Pin It