Een succulent; een prachtige plantje, die vooral met meerdere bij elkaar, een mooie strakke uitstraling in je huis kunnen geven. Ze hebben weinig tot geen water nodig en met deze vilten versie, hoef je ze helemaal geen water meer te geven!

De betekenis van een succulent is: een saprijke plant waarvan de vegetatieve delen gespecialiseerd zijn in het vasthouden van water. Succulenten zijn aangepast aan het leven in droge streken.

Zet ze bij elkaar in een leuke vitrinekast of voorraadpot (lees mijn eerdere blog hierover).
Deze schatjes komen weer uit het atelier van be-flowerd, waarbij ik de echte plantjes eens goed bekeken heb. Daarna heb ik  geprobeerd de succulent in haar verschillende gedaantes na te maken in vilt. Ik ben benieuwd wat jij van ze vindt?!

Als je goed kijkt kun je de volgende succulenten ontdekken: een kleine aloë, een echeveria in verschillende groen tinten, een euphorbia, een Tilandsia (weliswaar in het rood) en een sempervivum. Maar we noemen het voor het gemak gewoon vilten succulents.

Je ziet de succulent ook steeds vaker gebruikt worden in bruidsboeketten. Dan heeft de bruid de echte plantjes in haar boeket verwerkt. Doordat deze plantjes heel goed houdbaar zijn, is het bruidsboeket dus ook veel langer houdbaar dan echte bloemen. En nu in deze vilten versie is je bruidsboeket voor “eeuwig” houdbaar. Hieronder zie je een foto van een “echt” boeket met de succulent in de hoofdrol.

Ik vind het wel wat hebben. En jij?

[separator type=”top”][/separator]

Wil je meer weten over de werkwijze? Of heb je een vraag? Meer inspiratie nodig?

Pin It