Er zijn zoveel soorten bruidsboeketten, maar hoe weet je nou welk bruidsboeket bij jou past? Hieronder staan verschillende boeketten uitgewerkt die ik ook maak met mijn blijvend bijzondere bloemen. Wie weet brengt het jou op nieuwe ideeën?

Populaire soorten bruidsboeketten

Het biedermeier boeket

De biedermeier is het meest gekozen bruidsboeket. Ze is bolvormig. De bloemen zijn strak bij elkaar gebonden en het boeket kan gemaakt worden met verschillende soorten bloemen. Kies je bijvoorbeeld voor het boeket met vilten roosjes dan is het boeket klassiek. Ga jij juist voor meerdere soorten en kleuren bloemen, dan wordt het biedermeierboeket automatisch wat speelser. Het biedermeierboeket met vilten bloemen is samengebonden en werk ik af met satijnen lint, raffia draad of viltsnoer.

boeket met rozen

Het watervalboeket

Een watervalboeket is prachtig, ook met vilten bloemen! Het zal een mooie eyecatcher zijn bij een simpele jurk. Om een watervaleffect te bereiken, gebruik ik bladvormen en bloemen die makkelijk “hangen”. Bloemen die van nature in principe naar beneden hangen zoals bv gladiolen, kleine roosjes op een takje, pioentjes en klokjesbloempjes.  Doordat de steel van het boeket een beetje schuin achter de bloemen verborgen zit, zijn je handen vaak ook verborgen. Handig als je je handen niet zo mooi vindt…Het boeket is iets zwaarder dan andere boeketten omdat ik wat meer ijzerdraad gebruik om het geheel mooi naar beneden te kunnen laten hangen.

1 bloem als solitair bruidsboeket

Dit boeket bestaat uit één mooie bloem of bloesemtak.  De bloem wordt gebonden zodat je hem in één hand vast kunt houden. Een gladiool, iris, een protea, een XL roos of aronskelk lenen zich voor dit type “boeket” met bijzonder blijvende bloemen.

De pomander

Dit boeket is samengesteld uit allemaal dezelfde bloempjes. Dat is het mooiste om de rust in het boeket te kunnen bewaren. Dit boeket draag je als een soort “tasje”. Met roosjes, phloxjes, pioenen krijg je een prachtig effect.

bruidsboeket van vilt

 Er zijn nog meer soorten boeketten waar je uit kunt kiezen, op mijn pinterest pagina kun je deze allemaal zien. Heb je vragen mail me gerust. Jouw boeket en bloemen kan ik zeker ook maken!

Liefs Daphne

Wil jij dit ook?neem gerust contact met mij op via deze link.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Pin It