Heel af en toe dan komt er een opdracht die zo speciaal is, dat ik er helemaal gelukkig van wordt….

Mijn lezers weten eigenlijk wel dat ik sinds ik be-flowerd gestart ben zowieso erg gelukkig ben, maar die extra momentjes van blijdschap wil ik ook graag met jullie delen. Deze bruid wilde trouwen met het motto:

Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue.

Of be-flowerd iets kon maken van een heel oud gehaakt kleedje dat van de oma van de bruid was geweest. Oma kon helaas niet bij haar bruiloft aanwezig zijn en op deze manier was oma er toch een beetje bij. Een gehaakt kleedje….Wat kon ik me daar nu bij voorstellen? In mijn hoofd zag ik allerlei vreemde beelden verschijnen: een groot dik kleed op een salontafel een gehaakt gordijntje.
Maar nee, het was iets heel anders. Ze gaf me een piepklein gehaakt kleedje wat ooit onder een vaasje had gelegen. Ik heb toen samen met de bruid bekeken wat de mogelijkheden waren. Het kleedje zou bijvoorbeeld in een bloem verwerkt kunnen worden, maar dan was de herkenning van het kleedje een beetje weg. Het zou op een diadeem vast gezet kunnen worden met vilten bloemen erop, maar de bruid had zo’n prachtig idee voor haar haardracht dat een diadeem ook niet zo’n goed idee was..

En toen wisten we het! Het zou een polscorsage worden. Het gehaakte kleedje bleef dan geheel in tact en goed herkenbaar en er konden ook vilten bloemen op vast gemaakt worden.

Het is een prachtige combinatie geworden tussen iets “ouds” en de nieuwe vilten bloemen van be-flowerd. Het nasturtium bloempje vind ik zo prachtig op polscorsages dat ze ook hier weer terug komt. Ook de kleine phloxjes zorgen voor een mooi combinatie. Wit met off-white vilt en de off-white stiksels geven het een elegante uitstraling. De bruid is er dolgelukkig mee en Oma? Die vond het geweldig dat haar kleedje zo’n mooie bestemming had gekregen.

Wie weet heb jij ook nog iets liggen waarmee je wilt trouwen. Laat het me weten en we gaan samen kijken naar de mogelijkheden.

[separator type=”top”][/separator]

Wil je meer weten over de werkwijze? Of heb je een vraag? Meer inspiratie nodig?

Pin It