De betekenis van de roos in het algemeen is: vreugde, geluk, genegenheid en liefde.

Rozen worden vaak gebruikt in bruidsboeketten. Er zijn verschillende kleuren rozen te verkrijgen, die allemaal hun eigen symbolische betekenis hebben:

  • Witte rozen staan symbool voor eenvoud, puurheid, eerlijkheid, onschuld en ‘ik ben je waardig’. Ze blijven heel populair voor een bruidsboeket.
  • Rode rozen staan voor liefde en passie.
  • Roze rozen betekenen naast geluk en vriendschap ook vooral dankbaarheid.
  • Rozen in de kleur van lavendel zijn eigenlijk de mooiste liefdesrozen. De lavendelkleurige rozen staan voor ‘liefde op het eerste gezicht’ en betovering.
  • De oranje roos tenslotte is het symbool voor passie, enthousiasme en fascinatie.

Be-flowerd heeft van vilt verschillende soorten rozen van vilt gemaakt en kan ze in iedere gewenste kleur voor jou/ jullie in een boeket verwerken. Er zijn kleine rozen van vilt die te verwerken zijn tot haarspeldjes om je bruidskapsel op te steken. Kleine rozen die met heel veel bij elkaar een geweldig biedermeierboeket vormen.
Je kunt ook kiezen voor een solitaire bruidsbloem: een grote roos van vilt met stiksels in de bladeren (derde foto hieronder). Hierdoor heb je meteen een modern bruidsboeket.

En wil jij misschien liever echte bloemen in je hand tijdens jouw bruiloft, maar wel een blijvende herinnering? Wat denk je van het idee om samen met je vriendinnen, moeder(s) en eventueel oma(‘s) bloemen te maken, die we samen verwerken tot een Blijvend Bijzonder Bruidsboeket! De rozen van vilt vormen dan samen met andere soorten vilten bloemen een liefdevol herinneringsboeket op jullie bruidstafel. De bloemen en kleuren zijn natuurlijk afgestemd op jou/ jullie wensen. En na jullie bruiloft kan dit boeket gewoon in jullie huis blijven staan!

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een bruidsboeket van vilt of over een tafelboeket van vilt? Mail me of lees nog wat meer over de verschillende mogelijkheden op de website!

Vind je het leuk om op Pinterest te snuffelen naar mooi voorbeelden? Kijk dan ook eens op de borden van be-flowerd!

[separator type=”top”][/separator]

Wil je meer weten over de werkwijze? Of heb je een vraag? Meer inspiratie nodig?

 

Pin It