Zondag 9 april, de funeral fair, mijn eerste beurs binnen de uitvaartbranche. Op een prachtige zonnige dag in een geweldige locatie: de van Nelle fabriek in Rotterdam. Een lastig onderwerp voor velen, maar de manier waarop de fair is opgezet geeft het een mooi, rustig en sereen gevoel.

Een uitvaartbeurs is natuurlijk iets heel anders dan een bruidsbeurs, niet minder spannend, wel iets minder “vrolijk”. Ik was heel benieuwd welke mensen er nu naar zo’n beurs komen…Ik had er nog nooit echt van gehoord. Heel lang geleden heb ik eens op NPO3 bij “over mijn lijk” iemand gezien die naar zo’n beurs ging, omdat ze alles zelf heel graag wilde regelen en wilde uitzoeken voor haar begrafenis. Ik was daar behoorlijk van onder de indruk kan ik je vertellen. Alleen al het weten dat je dood gaat, dat is een gegeven wat ik me – gelukkig – niet kan voorstellen.

En nu was ik een soort van “klein deeltje” van mensen die dat ook weten of van mensen die iemand in hun directe omgeving hebben die het weten. Dat geeft bijzondere en zelfs meteen hele diepgaande gesprekken. Het ontroerde me regelmatig.

Het concept:  “blijvend bijzondere bloemen” sprak heel veel bezoekers enorm aan. De bloemen zijn duurzaam, omdat ze niet speciaal gekweekt worden, ze zijn blijvend bijzonder en daarmee dus een blijvende herinnering. Bloemen om te koesteren, bloemen om voor altijd in je hart te dragen.

En ook al is het een beladen onderwerp, tijdens de funeral fair heb ik dat niet zo ervaren. Het was een prachtige dag. Dank je wel bezoekers van de fair die de moeite hebben genomen om te komen en hun enthousiasme met mij te delen.

En wil jij nou ook graag meer weten over wat er mogelijk is met rouwbloemen die blijvend bijzonder zijn? Neem gerust even contact met me op. Ik help je graag verder met jouw ideeën en wensen.

Liefs Daphne.

Pin It