Het is geen kussentje, geen bloem en geen gewoon doosje, het is een ring-doosje van vilt.

Want een schatje, dit ring-doosje van vilt. Je kunt ze gewoon bestellen via de webshop, maar wat nog veel leuker is, Je kunt ze ook zelf maken, deze doosjes!

Het enige dat je nodig hebt, is een houten doosjes-mal. Ik heb hiervoor een mal gekozen met een hartje op de twee uiteinden. Maar er zijn veel verschillende soorten doosjes mallen te krijgen. Er zijn verschillende webshops die mallen verkopen. De mallen zijn uiteraard bedoeld voor papier, maar met vilt gaat het ook prima!
Ik heb de mal gekocht bij Het Kleine Geitje, een super lieve webshop met nog veel meer moois….
Je kunt ervoor kiezen om de mal op het vilt te leggen en met potlood een lijn te  trekken, maar meestal blijf je die potloodlijn zien en dat vind ik niet mooi.

Ik maak daarom van de mal een papieren patroon en leg het patroon op het vilt. Alle 4 de uiteinden goed vast maken met een knopspeldje en dan is het een kwestie van heel secuur knippen. Zorg ervoor dat je vilt zeker 2 mm dikte heeft, omdat het ring-doosje wel een beetje stevigheid nodig heeft. Wolvilt is er in vele kleuren, dus er is altijd wel een kleur die bij jouw bruiloft past.

Ik hoor je nu bijna denken…..En dat lieve bloempje op het ring-doosje dan? Tja dat is natuurlijk de extra toevoeging die ik er speciaal voor het bruidspaar op maak. Lief toch?

[separator type=”top”][/separator]

Wil je meer weten over de werkwijze? Of heb je een vraag? Meer inspiratie nodig? webshop

 

Pin It