Hoe kan ik een “Pin it button’ toe te voegen aan mijn IPhone of IPad ?

Ben jij ook zo’n fan van Pinterest? En kun je niet genoeg krijgen van al dat prachtige beeldmateriaal?  Al die geweldige inspiratie kun je op je eigen “boards” pinnen zodat je er altijd naar kunt kijken. Zo krijg je een heerlijke verzameling beeldmateriaal voor verschillende gelegenheden.

Maar ja hoe “pin” je nou al dat moois vanuit je IPad of IPhone……
Omdat ik net mijn nieuwe website www.be-flowerd.nl heb gelanceerd en daar de pin-it button heb toegevoegd per foto, wil ik natuurlijk graag dat anderen mijn foto’s ook zo mooi vinden en gaan bewaren. Maar nu bleek dat dit vanuit een IPhone of IPad niet zomaar mogelijk was. De pin-it button was er gewoonweg niet.
Met een beetje zoeken via Google ben ik er uiteindelijk wel uitgekomen, maar het is nogal een technisch verhaal dus ik dacht: Ik ga er een blogbericht over schrijven. Zo heeft iedereen er nog wat aan en kan ik het ook niet meer vergeten ;-)

Handleiding om te kunnen “pinnen” van af je IPad of IPhone:

Allereerst, voor dat je begint met het uitvoeren van de hieronder beschreven stappen, moet je het volgende doen: Kopieer de code die hieronder beschreven staat via je IPhone of IPad met de “Copy” optie. Zorg ervoor dat je alle tekst kopieert en geen stukjes vergeet!

javascript:void((function(){var%20e=document.createElement(‘script’);e.setAttribute(‘type’,’text/javascript’);e.setAttribute(‘charset’,’UTF-8′);e.setAttribute(‘src’,’http://assets.pinterest.com/js/pinmarklet.js?r=’+Math.random()*99999999);document.body.appendChild(e)})());

Heb je de hele tekst gekopieerd? Volg nu onderstaande stappen precies op:
pin-it button

In de “Instellingen” app van het apparaat, ga je naar de “sectie” Safari. Zorg ervoor dat je “Javascript” is ingesteld op “aan” (aan de onderkant van de pagina). Of hij zit onder de knop “geavanceerd” (IPhone).

pin it button
Vanuit Safari op je IPhone of IPad, ga je naar pinterest.com. Zorg ervoor dat je de volledige versie van Pinterest bekijkt en niet de mobiele versie. Op dit plaatje zie je de mobiele versie, er staat een “m” voor het adres. Om terug te keren naar de volledige versie van Pinterest., druk je op de kleine pijl naast uw foto in de rechterbovenhoek van de site en kies dan de optie “volledige site”.

pin it button

Kies in Safari op je IPhone of IPad, de knop “Favoriet toevoegen”. Je kunt dit doen op elke pagina, het maakt niet uit vanuit waar je dat doet.

pin it button
In het “Add Bookmark” of “kies favoriet” dialoogvenster, kies je een tekst die je later ook nog begrijpt, zoiets als “Pin it”. Druk hierna op de knop “Opslaan”.

pin it button
Ga nu naar je bookmarks/ favorieten menu (klik op het kleine icoon “open boek”) en druk op de knop ‘wijzig/bewerken’ op de top of (onder aan de lijst IPhone) van de lijst die wordt geopend.

pin it button

Vind uw “Pin it” bladwijzer in de lijst en klik erop om deze te bewerken (let op; klik alleen op de tekst die zegt “Pin it”, niet de kleine rode button = “verwijderen” icoon of op de drie lijnen aan de rechterkant!)

pinterest
Verwijder alle tekst die in de “adres” sectie is gekopieerd. Plak nu de eerder gekopieerde tekst op deze plek! Hierna druk je op de knop ‘Bladwijzers’ om terug te keren naar de lijst met bladwijzers. Klik vervolgens op “Klaar” aan de bovenkant van de lijst om de gekopieerde gegevens op te slaan.
Als je alle stappen zo hebt doorlopen zou het nu moeten werken! Je kunt nu als je gaat surfen op het web via je iPhone of IPad kiezen voor de “pin it” bladwijzer vanuit je favorieten.

Om het nou nog wat gemakkelijker en gebruiksvriendelijker te maken kun je op je IPad de “Pin it” bookmark toe voegen aan je bladwijzerbalk. Op deze manier is het altijd zichtbaar in je browser en kun je meteen pinnen zonder eerst de bookmark te hoeven openen. Wat nog handiger is (helaas kan dit alleen op de IPad en niet op de IPhone) is om via je instellingen ervoor te zorgen dat de “Bladwijzerbalk” altijd weergegeven word in de Safari-instellingen.

Ik hoop dat jullie iets aan mijn instructie hebben gehad en dat het ook werkt bij jullie.

Veel pin plezier!!

[separator type=”top”][/separator]

Tekst bewerkt en vertaald door be-flowerd vanuit het Engels; origineel bericht en de foto’s zijn van

Pin It