Pasen: tegenwoordig geeft iedereen zijn of haar eigen invulling aan het paasfeest. Een paar vrije dagen die we met elkaar doorbrengen. Vaak hoort daar een lekker paasontbijt of paasbrunch bij. Gewoon een beetje lief zijn voor elkaar en genieten van een heerlijk lentezonnetje.

Pasen is natuurlijk een feest wat komt vanuit het katholieke geloof, we herdenken Jezus die uit zijn graf is opgestaan. Aan de herrijzenis van Jezus. Dat zijn moeder Maria naar het graf wilde gaan en zag dat de steen weg geschoven was. De datum waarop het paasfeest gevierd wordt, staat voor ieder jaar vast. Het is namelijk Pasen op de eerste zondag na de eerste volle maan na het begin van de astronomische lente (21 maart).

Kortom in 2015 is dat op 5 en 6 april en in 2016 op 27 en 28 maart.

In de winkels kun je voor Pasen allerlei spullen kopen om het paasfeest thuis helemaal te kunnen vieren. Van eierverf tot tafelkleden, van paasbrood tot speciale paas tapas en natuurlijk mogen de diverse versieringen om in je paasboom te hangen ook niet ontbreken. En laat ik het nou net veel leuker vinden om paasversieringen van wolvilt zelf te maken!

Gelukkig vroeg Judith van Hip en Hot om paasversiering van wolvilt voor haar te maken, die zij in haar geweldige houten bomen gaat hangen. Die bomen kun je bij haar aanschaffen met of zonder een setje paasversieringen erbij via deze link.

Er zijn lieve bloempjes in allerlei kleuren, konijntjes, kuikentjes, een kipje in de vorm van een hartje en natuurlijk eieren met een be-flowerd bloempje erop. Allemaal met een bijpassend satijnen lintje eraan. Prachtig in je paasboom dus. Of aan je lamp, kastdeur, of welk haakje dan ook.

Ga maar eens kijken bij Judith op de website, ik weet zeker dat de boom met paasversiering jou ook gaat aanspreken. Want na Pasen kun je er natuurlijk ook verjaardagsversieringen inhangen, of geboorteversieringen, kerstversieringen en nog veel meer. Zo kan de boom iedere keer opnieuw gebruikt worden. En mocht je nou heel graag heel veel bloempjes willen of alleen maar eieren mail me gerust en ik ga ze voor je maken!

paasversiering

Lieve Groetjes,
Daphne

 

Pin It