Welk bruidsboeket kies jij? Er zijn zoveel verschillende soorten bruidsboeketten; bolvormig, een watervalboeket of een biedermeier. Welke past nou het beste bij jouw wensen. In mijn blog besteed ik aandacht aan de verschillende mogelijkheden die er zijn. Deze keer “de Pomander”.

Een pomander betekent: een hangend bruidsboeket. Het is een bolvormig boeket met losse bloemen erop (lees zonder stelen en blad). Heel veel dezelfde bloemen zijn in een bol van piepschuim gestoken met een bijpassend satijnen lint om het boeket vast te kunnen houden. Je kunt een pomander ook gewoon los om je arm laten hangen zodat je je handen vrij hebt voor andere activiteiten. Prachtig met verse bloemen, maar natuurlijk zo veel langer blijvend mooi, als ik het met vilten bloemen maak. ;-)

Een pomander kun je gebruiken als een modern bruidsboeket, dat door het gebruik van veel dezelfde  soorten bloemen een eenvoudig en chique geheel geeft. Maar het boeket past ook heel goed op een meer romantisch aangeklede bruiloft. Het wat dikkere satijnen lint, waaraan je het boeket kunt vast houden, maakt het boeket op een elegante manier af. Het boeket is in verschillende maten te verkrijgen. Meestal is een pomander zo’n 13-15 cm in doorsnede.

Wil je je bruidsboeket een nog modernere vorm geven, kies dan eens voor één hele grote bloem of 2 of 3 aparte bloemen op lange stelen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een super mooie grote roos of magnolia bloem, die in hun eentje de show stelen. Of aan mooie witte calla’s of papegaaibloemen die met 2 of 3 stuks bijeen gehouden worden met een satijn lint naar keuze en een mooi geheel vormen met je bruidsjurk.

Er is zoveel mogelijk met vilten bloemen, dat ik altijd wel een mooi bruidsboeket of bruidsaccessoire voor jullie bruiloft kan maken.

[separator type=”top”][/separator]

Wil je meer weten over de werkwijze? Of heb je een vraag? Meer inspiratie nodig?

Pin It