De magnolia, het symbool voor lente (liefde voor de natuur), idealisme en sterke principes.
De boom staat vaak bij boeddhistische kloosters. De bloem is het symbool voor reinheid en nobelheid.

Soms maak ik een bloem, die ik zo prachtig vindt, dat ik bijna straal van geluk. Het klinkt een beetje overdreven misschien, maar het is zo’n heerlijk gevoel om bloemen van vilt te maken, die lijken op echte bloemen en die er dan na vele uurtjes hard werken er zo uit komen te zien.

Deze magnolia is een flinke bloem geworden en is een prachtig blijvend boeket.  Het bijzondere aan deze bloemen is dat ze zijn vast gezet op echte takken uit de tuin. Zo hebben ze een nog natuurlijkere uitstraling. Door de stiksels zijn de nerven van de bladeren en bloembladen goed te zien.

Het gebruik van vilten bloemen op deze manier levert vaak een goed compromis op tussen bruid en bruidegom. Ik merk dat een bruidspaar graag “iets anders” wil, maar dat ze toch graag voor  echte bloemen in het bruidsboeket kiezen. Op deze manier heb je het allebei. Kies een magnolia in jouw bruidsboeket en kies deze magnolia voor op de trouwtafel. Zo is de herinnering aan jullie trouwdag voor altijd blijvend.

Wil je geen echte bloemen en ook iets heel anders? Dan kun je de magnolia bloem gebruiken als solitaire bloem in jouw bruidsboeket. Je draagt dan 1 losse bloem die de aandacht van iedereen naar jou en je bruidsjurk toe trekt. Zonder dat het boeket de overhand neemt.

De magnolia is ongeveer 20 cm in doorsnede.

[separator type=”top”][/separator]

Wil je meer weten over de werkwijze? Of heb je een vraag? Meer inspiratie nodig?

Pin It