Krokus van vilt:

 

De krokus staat symbool voor blijdschap, vreugde en positief in het leven staan.
Het lentegevoel.
De krokussoorten die vroeg in het jaar bloeien hebben ook de betekenis van ‘lentebode’.

Natuurlijk heeft be-flowerd de krokus ook uitgevoerd in vilt! Het proces van echt naar vilt duurt een tijdje. Met name omdat ik niet zo snel tevreden ben over het resultaat! Ik ga naar buiten en daar maak ik foto’s. Ik snuffel in boeken om te kijken hoe een bloem, in dit geval de krokus, eruit ziet in het echt en hoe ik de bloem in vilt kan namaken. Soms haal ik een bloem blaadje voor blaadje uit elkaar om te zien of ik er een patroontje van kan maken.
De krokus van vilt is super leuk in een aardewerk potje. Dan is het een lief plantje wat onze kinderen aan zijn/ haar juf kunnen geven als afscheid voor het schooljaar. De krokus is ook prima te verwerken als klein detail in jullie bruidsboeket. Of natuurlijk als corsage.
Met vilt geef je altijd iets blijvends.

In de webshop staan altijd een paar plantjes van vilt die je zo kunt aanschaffen. Maar wil je graag iets speciaals laten maken neem dan even contact met mij op!

Wil je meer weten over de werkwijze?  Meer inspiratie nodig?

Pin It