De korenbloem: staat voor idealisme en is het symbool voor onafhankelijkheid en fijngevoeligheid. In Duitsland was de bloem het symbool voor Hemelvaartsdag.

Deze korenbloem heeft een leuk verhaal! Ik had nog nooit de korenbloem gemaakt en ik had ook niet de ambitie om een korenbloem te maken in het vilt. Tot een lieve bruid mij vroeg of ik zo’n bloem voor haar kon maken. Zij zou gaan trouwen met een grote bos echte korenbloemen en nu wilde ze heel graag in haar haar: een korenbloem van vilt.

Ook voor deze bloem heb ik verschillende manieren gezocht om de bloem in het echt te zien en goed na te maken. Afbeeldingen uit boeken en een paar echte korenbloemen leverde dit resultaat op.

De bruid was er dolblij mee en bestelde nog een witte korenbloem voor haar getuige. Op de volgende foto’s kun je zien hoe ze stralen!

Op de onderstaande foto’s zie je ook nog een vilten ringkussentje met daarop een patroon van vilt dat het bruidspaar zelf ontworpen had. Dit patroon is uitgewerkt in vilt en daardoor een prachtige toevoeging geworden aan hun trouwdag!
(Noot: de ringen op de foto zijn niet van dit bruidspaar.)

Heb jij ook leuke ideëen voor vilten bloemen die je nog niet op de website tegenkomt of zou jij graag een patroon willen laten namaken voor op jullie ringkussentje, mail me en ik neem contact met jou/ jullie op.

Liefs Daphne

[separator type=”top”][/separator]

Wil je meer weten over de werkwijze? Of heb je een vraag? Meer inspiratie nodig?

Pin It