Picmonkey: een gratis bewerkingssite voor foto’s. Gemakkelijk en zeer gebruiksvriendelijk!

Dit moet je echt een keer uitproberen! Ik heb geen Photoshop en werk vaak met GIMP. Maar ook GIMP vergt nog een hele studie om een foto een beetje te kunnen bewerken. Natuurlijk kun je besluiten om foto’s niet te bewerken of gewoon met instagram, hueless, pomelo of hipstamatic op je smartphone aan de slag te gaan. Dit zijn allemaal apps die je kunt down loaden. Die zijn geweldig en vooral heel handig onderweg. De manier om snel een bewerkte foto op je sociale media te kunnen plaatsen.

Maar wil je wat meer kunnen en heb je een computer dan is het programma picmonkey echt geweldig! Wat je met dit programma kunt is namelijk een foto, die jij hebt genomen, kan uploaden en bewerken. Maar je kunt ook kiezen uit heel veel beeldmateriaal wat ter beschikking gesteld wordt. Daarnaast kun je heel gemakkelijk een raster kiezen voor bijvoorbeeld je FB omslagfoto, een pinterest profiel of een ander formaat. Je kunt gemakkelijk tekstvelden toevoegen, achtergronden manipuleren enz.

Een leuk voorbeeld is hoe je zelf op een snelle manier je eigen “save the date-kaartjes” kunt maken. Via deze link: tutorial, maak je eigen kaart, kun je naar de pagina waarop de video staat met de duidelijke uitleg om zo’n kaart te maken.

Op mijn pinterest bord met trouwkaarten heb ik ook nog vele leuke andere ideeën staan.

Volg be-flowerd op pinterest. Klik op de foto.

Volg be-flowerd op pinterest. Klik op de foto.

Ik ben heel benieuwd wat jij van picmonkey gaat vinden. En reactie achter laten mag natuurlijk altijd!

Groetjes Daphne

Pin It