Dit lieve bruidspaar kiest voor vrolijke frisse lentebloemen die losjes en speels bij elkaar gebonden gaan worden met een hemels blauw lint.

Op een sombere winterse avond met sneeuw komt mijn eerste bruidspaar van 2015 op bezoek in mijn atelier. Van te voren hebben ze een paar foto’s gestuurd van boeketten  die ze mooi vinden qua kleur, qua model en qua bloemsoort. Dat was heel fijn voor mij, want daardoor heb ik voorbeeldbloemen kunnen maken. Met die voorbeeldbloemen kon ik het bruidspaar laten zien wat er zoal mogelijk was met de ideeën die zij hadden.

ff94299a665cf48db858177c294910b1

Samen zijn we tot een mooi boeket gekomen. Ik ga het natuurlijk nog maken en ze zijn nog niet getrouwd, dus hoe het er echt uit gaat zien blijft nog een geheim. Ik kan jullie wel vertellen dat ze gekozen hebben voor verschillende bloemsoorten zoals de pioen, gerbera, krokus en klaproos in frisse kleuren, gecombineerd met groen blad wat er losjes tussen zit. Afgewerkt met een hemels blauw lint om het boeket aan vast te houden.

De boeketjes voor de bruidsmeisjes worden samen gesteld met gerbera’s in de kleuren van de bruidsjurken van deze lieve meiden. Deze boeketjes worden afgewerkt met prachtig paars lint.

Het bruidspaar gaat pas later in het jaar trouwen, maar willen heel graag alles goed en op tijd geregeld hebben, dus ik mag al aan de slag. En nog fijner is dat ze tussendoor gewoon nog een keer willen komen kijken naar de vorderingen zodat we echt boeketjes krijgen die helemaal kloppen bij hun wensen. Zo kun je als bruidspaar kiezen om het boeket al ver van te voren te laten maken en in huis te halen, maar het kan ook tot ongeveer 8 weken voor jullie trouwdag. Dat mogen jullie zelf weten!

Daarnaast had het bruidspaar nog een belangrijke vraag: Hoe kan ik mijn veldboeket met vilten bruidsbloemen zo goed mogelijk bewaren?

Het antwoord deel ik hier met jullie: Iedere bloem is blijvend bijzonder, dus voel je vrij om er met je vingers aan te komen of de bloemen terug in vorm te brengen. Mochten de bloemen nat worden of vochtig, laat ze drogen aan de lucht. Het blijft een natuurproduct, wat kan verkleuren in de zon of iets kan krimpen, wanneer het doorweekt raakt. Mijn advies is om je bloemen te bewaren in een vitrinekast, een stolp of in een goed af te sluiten doos en zo min mogelijk bloot te stellen aan de directe weersomstandigheden. Dan blijven jouw vilten bloemen en/ of accessoires het mooiste.
Deze uitleg is ook terug te lezen in FAQ lijst. 
Hier lees je nog meer goede tips voor als je met be-flowerd’s vilten bruidsbloemen jouw bruiloft compleet wil maken.

[separator type=”top”][/separator]

Wil je meer weten over mijn werkwijze? Of heb je een vraag? Meer inspiratie nodig?

Pin It