Vraag jij je af of vilt iets voor jou kan zijn? Of vilt goed te bewaren is en hoe be-flowerd werkt? Lees dan mee in deze blog en krijg (hopelijk) antwoord op al je vragen.

Waarom zou ik voor vilten bloemen kiezen?

Natuurlijk is die keuze helemaal aan jou. Hou jij meer van echte bloemen, volg dan gewoon jouw gevoel. Het is jullie feest en jullie trouwdag en dat is het belangrijkste. Ik geloof dat ik dat nog het moeilijkste vond, destijds toen wij gingen trouwen. Want bij mijn gevoel blijven vond ik niet gemakkelijk. Er zijn zoveel bedrijven en misschien zelfs familieleden of vrienden, die allemaal adviezen hebben over wat moet, mag en kan.

Kortom, hou vast aan wat jullie samen mooi vinden. En zijn dat vilten bruidsbloemen, dan ga ik ervoor zorgen dat jullie boeket en/of accessoires zo mooi worden, dat het helemaal bij jullie plaatje past!
Is die keuze eenmaal gemaakt dan kun je ook de voordelen van vilten bruidsbloemen zien:

  • De bruidegom hoeft niet op jullie trouwdag de bloemen te gaan halen, dat kan weken of zelfs maanden van te voren.
  • Jullie beslissen samen over het boeket dus je zit niet in spanning of jij het wel mooi vindt.
  • Je kunt de bloemen gemakkelijk aan de kant leggen, per ongeluk laten vallen, de hele dag meeslepen in koud of warm weer zonder dat er iets met de bloemen gebeurt.
  • Met een regenbui is het handig als je ze beschermd, maar ja wie wil er nu een bruid zijn, met verregend haar en natte trouwjurk, dus jouw boeket zal vast ook wel beschermd worden!

En als laatste kun je je trouwboeket jaar en dag bewaren. In een mooie vaas, een stolp of gewoon in een glazen kast bijvoorbeeld.

Hoe lang duurt het maken van de vilten bloemen die ik wil bestellen?

Het zou fijn zijn als je me 1 – 3 weken geeft om de bijzondere bruidsbloemen te maken en naar je toe te kunnen sturen. Voor bruidsboeketten en andere trouwaccessoires zou het fijn zijn, als je me ongeveer 2 maanden de tijd geeft, handwerk kost tijd en ik wil graag alle bloemen met veel zorg en liefde voor jullie maken. Heb je een bestelling sneller nodig, voel je vrij om me te mailen en dan kijk ik wat ik kan doen. Hangt echt een beetje af van de hoeveelheid opdrachten die ik op dat moment in bestelling heb.

Betalingen:

Omdat alle bloemen speciaal voor jou worden gemaakt, kan ik ze alleen gaan maken na betaling van jouw/ jullie bestelling. Ik verstuur een offerte bij een bestelling boven de 100€ en die bevestigen jullie dmv een mail terug aan mij. Van de factuur die ik (daarna) verstuur, ontvang ik graag binnen 8 dagen de helft van het bedrag wat op de factuur vermeld staat. Dan ga ik aan de slag. Het restbedrag mag betaald worden, voordat ik het verstuur of net voordat je je bestelling komt ophalen.

Ik beloof je dat ik de bruidsbloemen alle zorg en aandacht geef, die ze verdienen. Je krijgt namelijk een handgemaakte blijvende bijzondere bloemen! Er zijn er geen 2 hetzelfde!

Verzenden:

Je krijgt altijd een trackentrace nummer van POSTNL via de mail van mij, als ik je pakket verstuurd heb. Bruidsbloemen verzend ik altijd aangetekend en hebben een handtekening voor ontvangst van jou nodig. Zo weten we allebei zeker, dat jouw mooie bloemen en/ of accessoires jou op de juiste manier bereiken. Want ik zou me ontzettend rot voelen als jullie bruidsboeket niet aan zou komen, door een foutje bij de bezorging…..

Vilt bewaren

Iedere bloem is blijvend bijzonder, dus voel je vrij om er met je vingers aan te komen of de bloemen terug in vorm te brengen. Mochten de bloemen nat worden of vochtig, laat ze drogen aan de lucht. Het blijft een natuurproduct, wat kan verkleuren in de zon of iets kan krimpen, wanneer het doorweekt raakt. Mijn advies is om je bloemen te bewaren in een goed af te sluiten doos en zo min mogelijk bloot te stellen aan de directe weersomstandigheden. Dan blijven jouw vilten bloemen en/ of accessoires het mooiste.
Met een pluisvrije roller kun je de bloemen voorzichtig borstelen.

PS:

Je kunt – als je dat zou willen – een setje van 6 kleuren vilt bestellen, zodat je de kleuren thuis goed kunt bekijken. Op jouw scherm kunnen de kleuren namelijk afwijken van de echte kleuren vilt. Als je dit zou willen neem dan even contact met me op. De kleurenkaart van het vilt dat ik gebruik zie je hieronder.

Be-flowerd:

Handgemaakte Blijvend Bijzondere Bloemen, begon met een passie voor het bewerken van vilt tot prachtige vilten bloemen voor mensen die ook houden van unieke stukken. Bloemen die een speciale gelegenheid zal overleven en die een aandenken zijn die ze kunnen behouden voor de komende jaren. De frisse en heldere kleuren van het vilt dat ik gebruik, mijn liefde voor bloemen en planten uit de tuin en mijn zoon, zijn mijn dagelijkse inspiratiebron. Mijn hoop is dat je verliefd zult worden op een van mijn creaties, omdat ik helemaal gek op het maken van iedere bloem. Mijn inspiratie komt gewoon uit mijn tuin, de prachtige verse bloemen van een bloemist hier op de hoek en van plaatjes op de computer.

Mijn eerste creaties zijn afgeleid van bloemen die in mijn tuin bloeide en die ik zo prachtig vond dat ik ze blaadje voor blaadje heb ontleed en in vilt heb nagemaakt.  Ik ben voortdurend aan het kijken naar nieuwe bloemen en ik leer mezelf steeds weer nieuwe vormen en modellen aan.  Planten en bloemen veranderen in de tijd, ze zijn vergankelijk en dat is de reden waarom ik ze graag opnieuw wil maken. Iedere bloem die ik maak heeft haar eigen vorm, stiksel en perfecte imperfectie omdat ik ze allemaal met de hand maak. 

De losse bloemen en kleine boeketjes die in de webshop staan fleuren je slaapkamer, woonkamer of kantoor op of toveren een glimlach op iemands gezicht omdat je ze cadeau geeft.

Zie je een boeket of corsage die je geweldig vindt, maar heb je je eigen kleur ideeën? Neem gerust contact met mij op en ik ga prachtige bloemen voor je maken! Al mijn bloemen zijn handgemaakt zonder gebruik van stencils of machines, dus elke bloem is speciaal. De bloemen zijn gemaakt van vilt dat vervaardigd is van het Texelse schaap en voelt zacht en warm aan. Elk item op de site kan worden aangepast aan jou of jullie wensen. Neem gerust contact met mij op om kleur, stijl, grootte en andere mogelijkheden te bespreken. Omdat de bloemen handgemaakt zijn heb ik ongeveer 3 weken tot 6 weken nodig om je bestelling klaar te maken. Ik heb wat extra tijd nodig voor de grote bruiloft bestellingen, maar ik zal ten alle tijden in contact blijven met je over de tijdlijn en vooruitgang.


Algemene voorwaarden

Pin It