De dahlia staat symbool voor weelde, vrouwelijkheid en aantrekkelijkheid
en ‘ik wil voor altijd bij je zijn’. Ook voor onzekerheid of twijfel.
Voor de Azteken in het land van herkomst, Mexico, was het de dahlia een symbool met een religieuze betekenis.

Dahlia’s zijn prachtige volle bloemen in heel veel frisse kleuren. Je kunt ze nu in februari als bol in de grond stoppen om er straks van te genieten.  Er zijn veel mensen die ze zo prachtig vinden dat ze alleen deze bloemen kweken. In hun volkstuintjes in Eindhoven geven deze tuinders hun volledige toewijding en liefde aan de dahlia’s.
Nadat ze boven de grond komen kun je ze laten staan in de tuin, maar ook in een mooie vaas zetten. De dahlia’s worden bijvoorbeeld ook gebruikt voor de bloemencorso van Valkenswaard.

Maar ja, wil je er nu al van genieten, dan kun je ze als snijbloem in de bloemenwinkel kopen en natuurlijk ook bij be-flowerd van vilt!

De dahlia van vilt kan ik maken in vele mooie wolvilt kleuren. De maat per dahlia is ongeveer 10 cm doorsnede en is mooi als enkele bloem in een fles of vaasje, maar natuurlijk ook prachtig als boeket.

Op bovenstaand beeld materiaal zijn de dahlia’s oud roze en wit. De gele en blauwe bloem zijn pioenen. Wil jij ook zo’n prachtige dahlia in jouw huis en misschien zelfs met bijpassende pioen? Neem dan contact met me op via info@be-flowerd.nl of via het contactformulier.

Pin It