Het doen van je eerste heilige communie is vaak een groot feest. Zoek jij een leuk communie cadeautje als blijvende herinnering voor jouw zoon of dochter of voor een vriendje of vriendinnetje, lees dan even mee!

Wat is de communie?

De eerste heilige communie, of kortweg eerste communie, is in de Rooms-katholieke Kerk de feestelijke gelegenheid dat iemand voor het eerst nadert tot de eucharistie. De eerste communie maakt deel uit van de initiatiesacramenten (doopsel, eucharistie en vormsel) en dient voorafgegaan te worden van de eerste biecht.

Op de dag zelf:

De dag van de communie is voor de kinderen een hele feestelijke gebeurtenis. Ze hebben hier met hun vriendjes en vriendinnetjes naar toe gewerkt en kijken hier daarom erg naar uit. De kinderen zien er op hun allerbest uit; meisjes in mooie jurken en de jongens met een nette broek en blouse.

Ze hebben in de dagen ervoor spelenderwijs geleerd wat de communie inhoudt en hoe dit wordt gevierd. Ze hebben elkaar leren kennen en ze veel geleerd over het geloof, over God en Jezus. Samen oefenen ze met het halen van de hostie. Na afloop van de plechtigheid gaan familie en vrienden vaak nog gezellig mee naar huis om feest te vieren en krijgt de communicant cadeautjes. Ook wordt er vaak taart en ander lekkers gegeten.

Welk communie cadeautje kun je een communicantje geven?

Vaak krijgen ze geld, een fiets, of een horloge. Maar ja, een tastbare herinnering aan de communie is natuurlijk veel leuker! Ik maak lieve bloemetjes in een klein vaasje, losse bloemen, geluksengeltjes, persoonlijke vilt cadeautjes en nog veel meer. Precies zoals jij het in gedachten hebt.

Natuurlijk maak ik ook kleine boeketjes of polscorsages met blijvend bijzondere bloemen. Allemaal in de door jouw gewenste kleur, vorm en soort bloem. Kijk gerust eens op mijn website naar de verschillende mogelijkheden:

Wil jij graag iets moois? Iets speciaals? Iets blijvend bijzonders en origineels? Ik hoor graag wat jouw ideeën zijn.

Liefs Daphne

Pin It