Bruidsspeld van de stof waar ook jouw bruidsjurk van gemaakt is.
Een extra mooi accessoire die je na je trouwen ook nog kunt dragen.

Laat jij jouw jurk ook maken, zodat de jurk echt past bij datgene wat jij voor ogen hebt? Meestal is er dan nog wel wat stof over… Je kunt er een bijpassende sjaal van maken of een mooie band voor om je middel. Al die creatieve mensen die geweldig vaardig en creatief zijn op de naaimachine maken voor jou je droomjurk met heel veel liefde en precisie.

Be-flowerd maakt bloemen van vilt, dat weet je al. Regelmatig word ik gevraagd om bloemen te maken van stof! Hoewel ik met vilt werken het allerleukste vind en ik geniet van het strakke uiterlijk van vilt en de mooie bloemsoorten die ik er mee kan maken, is er sinds kort is er ook de mogelijkheid bij Be-flowerd om bloemen van stof te laten maken. Deze stoffen bloemen verwerk ik tot een chique bruidsspeld die je op je trouwjurk, op je sjaal of misschien zelfs in je haar kunt dragen.

Tot nu toe zijn er twee soorten bloemen mogelijk. Deze bloemen zijn ook strak en geschikt om met verschillende dunne stoffen te maken. Ik gebruik verschillende vouwtechnieken om ieder bloemblaadje apart hun juiste vorm te geven. Met de naaimachine of met de hand naai ik daarna ieder blaadje tot de gewenste bloemvorm. De witte bloem is een roos en is een minder platte bloem dan de bloem die ik hier in het roze heb gemaakt. Deze witte bloem is meer geschikt als corsage met een steeltje en een blaadje. De roze bloem kan in je haar of als bruidsspeld gedragen worden.

De afwerking van de bruidsspeld kan met een klein bloempje, een enkele kraal, met glimmertjes of met kralen als “hartje” in de bloem. Een broche-speldje, een corsagemagneet of een haarspeld of haarkam kan worden bevestigd aan de bloem.
Jij kunt kiezen op welke manier je je bloem wilt bevestigen. In welke kleur en van welke stof mag ik binnenkort jouw bruidsspeld maken?

Wil je meer weten over de werkwijze? Of heb je een vraag? Meer inspiratie nodig?

Pin It