Wat een super idee: Maak je eigen Bruidsbloem van vilt!

Deze bruidsbloem is een hele grote bloem, die je overal kunt gebruiken.
Denk eens aan de volgende mogelijkheden:

  • Hang meerdere bloemen bij elkaar aan de muur,
  • als echte eyecatcher op een deur met een grote satijnen strik,
  • of met een groot lint om een boom.
  • Wat je ook kunt doen met de bruidsbloem is het volgende: (let op een “maak-het-zelf-tip”: Buig een stuk kippengaas in bolvorm en stop dit in een aardewerk pot. De bolle vorm steekt er iets boven uit. Zet de grote bruidsbloem er met kleine steekjes op vast en je hebt een “bloem in pot”. Zet meerdere potten met bloemen voor de ingang van jullie bruidslocatie.
  • Zet een bruidsbloem op je cadeautafel,
  • of op de eettafels als tafelversiering.

En omdat jij ze zelf gemaakt hebt, zullen je gasten nog enthousiaster reageren.

Het patroon voor de Bruidsbloem is te koop in de webshop van be-flowerd. Het is alleen het patroon en de werkbeschrijving, dus niet het benodigde materiaal. Het vilt zul je nog even aan moeten schaffen. Dat kan bv bij Pipoos. Ik gebruik altijd wolvilt, omdat dat een natuurlijk en mooi te verwerken product is. Daarnaast past wolvilt heel goed bij de visie van Be-flowerd; bloemen met een natuurlijke uitstraling maken. Uiteraard is wolvilt wel wat duurder dan hobbyvilt. Het is aan jou om hier een keuze in te maken.

En als ik even op de kalender kijk, zie ik dat het volgende maand al kerstmis is. Wat is er nou mooier dan een witte kerst? Voor sneeuw kan ik niet zorgen, maar probeer dit eens: Maak meerdere witte grote bloemen en hang ze in je woonkamer. Hang onderaan de bloem een mooie kerstbal en je heb geweldige alternatieve kerstversiering!

Lezen jullie de volgende keer weer mee?

[separator type=”top”][/separator]

Wil je meer weten over de werkwijze? Of heb je een vraag? Meer inspiratie nodig? webshop

Pin It