Bloemen van leer, zou dat ook kunnen? Ja hoor, dus hopla, de schaar in mijn leren jas en na even knippen, plakken of naaien is dit het resultaat!

Tijdens het opruimen, vond ik ineens oude kleding die gemaakt waren van suède en leer. Zou dat ook een materiaal zijn om bloemen mee te kunnen maken? Dat was de moeite van het uitproberen waard natuurlijk.

Na wat experimenteren blijkt, dat niet iedere bloem geschikt is om in leer uit te voeren, om tot een mooi resultaat te komen. Leer en suède zijn materialen met een eigen uitstraling en een eigen stevigheid. Dat maakt het heel anders verwerkbaar dan het vilt dat ik gewend ben. Hier zie je het eerste resultaat:

De blaadjes zijn boven een vlammetje of door nat te maken ook nog te vervormen, dat maakt het weer echt anders dan de vilten bloemblaadjes. De volgende bloemen heb ik al gemaakt: de helleborus, de dahlia, een roosje en de klaproos. Met een aantal bloemen bij elkaar wordt het een prachtige polscorsage, of armband.

Mijn eerste klant mailde meteen een super reactie op mijn FB-book pagina: “Ik ben superblij met mijn Polscorsage, het is in het echt nog mooier dan op het plaatje. Snelle service, leuke verpakking en een geweldige resultaat. Vlot e-mail contact . Blauw heb ik nu, Groen staat op mijn verlanglijstje ;)”

Nou dan ga ik natuurlijk gewoon weer verder met uitproberen….

De groene leren jas, die ik voor een prikkie op koningsdag op de kop had getikt, maar helaas te groot was voor een vriendin,  is nu verknipt tot mooie groene bloemen:

Ik heb nog allemaal ideeën in mijn hoofd. Die ik nog allemaal wil uitproberen. Maar alles op z’n tijd! Lees je de volgende keer ook weer mee in mijn blog?

Enne mocht jij nou ook zo’n geweldige polscorsage willen, dat kan. Ze staan overigens niet in de webshop. Jij gaat echt een van de eerste klanten zijn met deze bloemen in je haar of om je pols.
Er zijn bloemen: in het groen, blauw en paars en in de bloemsoorten: helleborus, dahlia, gerbera, roosje en klaproos. De polsbanden zijn zwart of bruin, maar kunnen ook in het rood, groen of wit bijvoorbeeld. Mail me met jouw ideeën en ik stuur je foto’s van de mogelijkheden en dan krijg je ook deze prachtige bloemen thuis gestuurd.

Liefs Daphne

Meer inspiratie nodig?

Pin It